Jaglanka z wiórkami kokosowymi i jabłkiem
* 40 g kaszy jaglanej
* 100 ml mleka
* 150 ml wody
* szczypta soli
* 3 łyżki miodu (u mnie miód z mlecza)
* 1/3 łyżeczki cynamonu
* 1 łyżka wiórków kokosowych
* 1/2 małego jabłka
Kaszę jaglaną gotujemy z mlekiem, wodą, szczyptą soli. Czekamy kilka minut na całkowite wchłonięcie.
Do rondelka dodajemy: wiórki, miód i cynamon. Wszystkie składniki mieszamy razem z kaszą i przelewamy do naczynia żaroodpornego bądź ceramicznego.
Jabłka kroimy w cienkie paseczki i układamy na wierzchu kaszy.
Całość pieczemy 30 minut w temperaturze 180 st. :)
Gorące ;) Dobrego weekendu :)
Fajny przepis, chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńŚlinka mi cieknie, chyba będzie na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńMusi być niesamowita w smaku ta kasza z takimi dodatkami;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńsmak jest cudowny:) do tego to bardzo sycący posiłek:)
UsuńMmm mniam! Zdrowo i smacznie, czyli idealnie :)
OdpowiedzUsuńwww.am-kubicowelove.blogspot.com
dokładnie tak- idealnie :)
UsuńOo to coś dla mnie, lubię takie rzeczy jeść na śniadanie! Muszę wypróbowac:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kaszę jaglaną
OdpowiedzUsuńdoskonale :)
Usuń3 łyżki miodu zdecydowanie za dużo. nie da się jeść
OdpowiedzUsuńmożna dodać mniej ale jak ktoś lubi bardziej słodki smak polecam wg przepisu
UsuńJa dodałam jeszcze rodzynki bo je uwielbiam - wyszła PYCHOTKA.... Pozdrawiam cieplutko
OdpowiedzUsuń