października 31, 2014

Kasza jaglana z wiórkami kokosowymi i jabłkiem

Po raz kolejny prezentuje przepis z kaszą jaglaną. Tym razem jest to słodka, śniadaniowa propozycja na chłodne jesienno- zimowe poranki. Mam nadzieje, że Wam również przypadnie do gustu.

Jaglanka z wiórkami kokosowymi i jabłkiem
* 40 g kaszy jaglanej
* 100 ml mleka
* 150 ml wody
* szczypta soli
* 3 łyżki miodu (u mnie miód z mlecza)
* 1/3 łyżeczki cynamonu
* 1 łyżka wiórków kokosowych
* 1/2 małego jabłka

Kaszę jaglaną gotujemy z mlekiem, wodą, szczyptą soli. Czekamy kilka minut na całkowite wchłonięcie. 
Do rondelka dodajemy: wiórki, miód i cynamon. Wszystkie składniki mieszamy razem z kaszą i przelewamy do naczynia żaroodpornego bądź ceramicznego.
Jabłka kroimy w cienkie paseczki i układamy na wierzchu kaszy. 
Całość pieczemy 30 minut w temperaturze 180 st. :)

Gorące ;) Dobrego weekendu :)


12 komentarzy:

  1. Fajny przepis, chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ślinka mi cieknie, chyba będzie na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Musi być niesamowita w smaku ta kasza z takimi dodatkami;) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. smak jest cudowny:) do tego to bardzo sycący posiłek:)

      Usuń
  4. Mmm mniam! Zdrowo i smacznie, czyli idealnie :)

    www.am-kubicowelove.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Oo to coś dla mnie, lubię takie rzeczy jeść na śniadanie! Muszę wypróbowac:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam kaszę jaglaną

    OdpowiedzUsuń
  7. 3 łyżki miodu zdecydowanie za dużo. nie da się jeść

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. można dodać mniej ale jak ktoś lubi bardziej słodki smak polecam wg przepisu

      Usuń
  8. Ja dodałam jeszcze rodzynki bo je uwielbiam - wyszła PYCHOTKA.... Pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń

Pięknie dziękuję za każdy komentarz ♥
Jeśli mój blog przypadł Ci do gustu to obserwuj, gdy spodoba mi się Twój chętnie zrobię to samo. :)

Copyright © 2014 Zabiegany dietetyk , Blogger