grudnia 28, 2014

Pasta brokułowa z fetą



Witajcie! Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na bardzo prostą i niezwykle smaczną pastę.
Pasta z pewnością zasmakuje miłośnikom dobrego jedzenia i wszystkim tym którzy mają już dosyć świątecznych smakołyków;)

Pasta brokułowa z fetą


Składniki:
1 brokuł
150 g sera feta
1 łyżką prażonych płatków migdałowych
2 ząbki czosnku

Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonym wrzątku z  odrobiną mleka. Brokuł należy odcedzić na durszlaku, zahartować pod strumieniem zimnej wody, zostawić na kilkanaście minut, żeby odciekł. W między czasie na patelni prażymy migdały.

Całość blendujemy na gładka masę. Można jeszcze doprawić szczyptą soli i pieprzu- wg uznania.




4 komentarze:

Pięknie dziękuję za każdy komentarz ♥
Jeśli mój blog przypadł Ci do gustu to obserwuj, gdy spodoba mi się Twój chętnie zrobię to samo. :)

Copyright © 2014 Zabiegany dietetyk , Blogger