W dniu wczorajszym tj. 7 sierpnia 2014 miałam przyjemność uczestniczyć w Warsztatach kulinarnych kuchni wegańskiej "Jedz lekko i chudnij". Warsztaty odbyły się w Centrum poradnictwa i edukacji żywieniowej w Warszawie na Ursynowie przy ulicy Nugat 3. Warsztaty poprowadziła Pani Iwona Kibil-Specjalistka żywienia człowieka i dietetyki, Diet coach oraz Pan Kornel Kisała zawodowy kucharz, szef kuchni Krowarzywa. Na takich warsztatach można dowiedzieć się dlaczego diety wegetariańskie nie zawsze sprzyjają odchudzaniu, dlaczego trudno jest schudnąć mimo ograniczania pokarmu oraz porównać piramidę żywieniową wegetariańską z piramidą IŻŻ. Bogaty program kulinarny dzięki któremu można nauczyć się jak przygotowywać mi.in przepyszne pasty, dressingi, lekkie sosy oraz dietetyczne słodkości(tak to jest możliwe;)). A to dowodzi, że kuchnia dietetyczna jest nie tylko zdrowa ale i smaczna:) Specjaliści odpowiedzą na wszystkie wasze pytania i rozwieją wszelkie wątpliwości. Trzy godziny spędzone na warsztatach to inwestycja w zdrowie Twoje i Twoich najbliższych. Zachęcam Was do odwiedzenia strony WegeCentrum oraz do zapoznania się z najbliższymi wydarzeniami i warsztatami KliK.
Brałyście udział w podobnych warsztatach? Chciałybyście wziąć udział w warsztatach dietetyczno- kulinarnych :)?
bardzo fajna sprawa takie warsztaty :)
OdpowiedzUsuńJa niestety mieszkam w małej miejscowości i nie mam możliwości uczestnictwa w podobnych warsztatach:((( Marta P.
OdpowiedzUsuńszkoda:/ być może w najbliższym czasie oferta powiększy się, organizatorzy będą bardziej mobilni:)
UsuńOoh, bardzo chciałabym jeść i chudnąć. Chętnie wybrałabym się na takie warsztaty ;)
OdpowiedzUsuńwww.am-kubicowelove.blogspot.com
Bardzo fajne warsztaty :) chętnie wzięłabym w takich udział, tylko może dotyczących po prostu zdrowej kuchni :)
OdpowiedzUsuńZ przyjemnością bym wzięła udział w takich warsztatach :)
OdpowiedzUsuńFajna sprawa, ja nigdy w życiu nie brałam udział w tego typu warsztatach :)
OdpowiedzUsuńTakie warsztaty to naprawdę świetna sprawa ;)
OdpowiedzUsuńfajna relacja, nigdy nie byłam na takich warsztatach, stosowałam kiedyś przez 1,5 miesiąca dietę ewy dąbrowskiej, wegetariańską, chciałabym kiedyś do tego wrócić.
OdpowiedzUsuńSuper sprawa, nigdy nie byłam na warsztatach kulinarnych, ale gdybym miała możliwość nie wahałabym się ani chwili ;)
OdpowiedzUsuńświetna inicjatywa , z chęcią uczestniczyłabym w takich warsztatach!
OdpowiedzUsuńMyślę, że chętnie bym w takich udział wzięła, chociaż pasta z buraka mnie nieco przeraża :)
OdpowiedzUsuń