Z tęsknoty za wiosną i budzącą się do życia przyrodą przygotowałam dla Was pastę z zielonego groszku. Pasta idealna do śniadaniowej kanapki. Poniżej przepis. Serdecznie polecam:)
1 szklanka zielonego groszku(mrożonego bądź z puszki)
1 ząbek czosnku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 łyżki majonezu
pieprz czarny
chilli
szczypta soli himalajskiej
Groszek zagotować do miękkości, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, jogurt, majonez, przyprawy. Całość zblendować na gładka masę.
Lubię groszek więc z pewnością wypróbuje tę pastę
OdpowiedzUsuńKuszące zdjęcia- na pewno pycha
OdpowiedzUsuńBardzo lubie groszek i wszelkiego rodzaju pasty. Myślę, że będzie mi smakować.
OdpowiedzUsuńserdecznie polecam:)
UsuńPyszne!
OdpowiedzUsuńOstatnio mam fazę na zupę krem z mrożonego groszku i robię ją co tydzień :D