stycznia 18, 2015

Pasta z zielonego groszku

Z tęsknoty za wiosną i budzącą się do życia przyrodą przygotowałam dla Was pastę z zielonego groszku. Pasta idealna do śniadaniowej kanapki. Poniżej przepis. Serdecznie polecam:)

1 szklanka zielonego groszku(mrożonego bądź z puszki)
1 ząbek czosnku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 łyżki majonezu
pieprz czarny
chilli 
szczypta soli himalajskiej
Groszek zagotować do miękkości, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, jogurt, majonez, przyprawy. Całość zblendować na gładka masę.



5 komentarzy:

  1. Lubię groszek więc z pewnością wypróbuje tę pastę

    OdpowiedzUsuń
  2. Kuszące zdjęcia- na pewno pycha

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubie groszek i wszelkiego rodzaju pasty. Myślę, że będzie mi smakować.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne!
    Ostatnio mam fazę na zupę krem z mrożonego groszku i robię ją co tydzień :D

    OdpowiedzUsuń

Pięknie dziękuję za każdy komentarz ♥
Jeśli mój blog przypadł Ci do gustu to obserwuj, gdy spodoba mi się Twój chętnie zrobię to samo. :)

Copyright © 2014 Zabiegany dietetyk , Blogger