Fasolka szparagowa charakteryzuje się wysoką zawartością
błonnika, kwasu foliowego, potasu, magnezu, manganu, fosforu, żelaza, cynku,
wapnia. Oprócz tego posiada witaminy, A, B6, C, E, K. O kwasie
foliowym powinny pamiętać szczególnie kobiety w ciąży. Z kolei wysoka
zawartość błonnika sprawia, że może być składnikiem diety odchudzającej. 100
gramów warzywa ma zaledwie 27 kalorii i niski indeks glikemiczny (15). Działa
moczopędnie, pomaga usunąć toksyny z organizmu, wspomaga trawienie.
Dzisiaj chcę Wam zaprezentować szybką sałatkę z tym wspaniałym warzywem, którego o tej porze roku nie może zabraknąć w Waszej diecie :)!
Składniki:
fasolka szparagowa
pomidor
czarne oliwki
ogórek
sos : jogurt naturalny+pieprz czarny, zioła
bądź gotowy Ziołowy sos sałatkowy Develey
pięknie podana, ja bardziej lubię zieloną.
OdpowiedzUsuńPyszności, wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńhttp://maryshealthystart.blogspot.com/
uwielbiam fasolkę, mogłabym jeść ją i jeść :)
OdpowiedzUsuńMniam, mniam. Świetna ta sałatka :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolkę, szczególne smażoną na oliwie z czosnkiem :)
OdpowiedzUsuńświeża fasolka z ogródka to jest to <3
OdpowiedzUsuń