lipca 23, 2015

Fasolka szparagowa + sałatka



Fasolka szparagowa charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, kwasu foliowego, potasu, magnezu, manganu, fosforu, żelaza, cynku, wapnia. Oprócz tego posiada witaminy, A, B6, C, E, K. O  kwasie foliowym  powinny pamiętać szczególnie kobiety w ciąży. Z kolei wysoka zawartość błonnika sprawia, że może być składnikiem diety odchudzającej. 100 gramów warzywa ma zaledwie 27 kalorii i niski indeks glikemiczny (15). Działa moczopędnie, pomaga usunąć toksyny z organizmu, wspomaga trawienie.
Dzisiaj chcę Wam zaprezentować szybką sałatkę z tym wspaniałym warzywem, którego o tej porze roku nie może zabraknąć w Waszej diecie :)!

Składniki:
fasolka szparagowa
pomidor
czarne oliwki
ogórek
sos : jogurt naturalny+pieprz czarny, zioła
bądź gotowy Ziołowy sos sałatkowy Develey

6 komentarzy:

  1. pięknie podana, ja bardziej lubię zieloną.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności, wygląda bardzo apetycznie :)

    http://maryshealthystart.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam fasolkę, mogłabym jeść ją i jeść :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, mniam. Świetna ta sałatka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam fasolkę, szczególne smażoną na oliwie z czosnkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  6. świeża fasolka z ogródka to jest to <3

    OdpowiedzUsuń

Pięknie dziękuję za każdy komentarz ♥
Jeśli mój blog przypadł Ci do gustu to obserwuj, gdy spodoba mi się Twój chętnie zrobię to samo. :)

Copyright © 2014 Zabiegany dietetyk , Blogger