·
kalafior – 0,5 główki
·
czosnek – 1 ząbek
·
ser mozzarella light – 1 szt.
·
jajko – 1 szt.
·
suszone zioła
·
sól
·
pieprz
PRZYGOTUJ: PIEKARNIK ROZGRZANY DO TEMPERATURY 200°C
KROK 1: TRZEMY
KALAFIORA NA TARCE
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C z funkcją grzania góra-dół.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Kalafiora trzemy na tarce o grubych
oczkach. Na suchej patelni podprażamy kalafiora przez około 6-8 minut.
Mozzarellę trzemy na tarce o grubych oczkach i wraz z pozostałymi składnikami
umieszczamy w misce. Dodajemy wystudzony kalafior i mieszamy. Ciasto wykładamy
na przygotowaną blachę i formujemy okrąg. Pieczemy około 20 minut.
KROK 2: DODATKI
U MNIE TO: PIECZARKI, KTÓRE WCZEŚNIEJ PODDUSIŁAM NA PATELNI GRILLOWEJ. I TO WŁAŚNIE JE UŁOŻYŁAM NA SPODZIE PIZZY,
NASTĘPNIE: SER MOZZARELLA, OLIWKI, ZIOŁA, POMIDORKI KOKTAJLOWE. TAK PRZYGOTOWANĄ PIZZĘ wkładamy jeszcze na 5 minut do piekarnika.
Pycha :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pięknie dziękuję za każdy komentarz ♥
Jeśli mój blog przypadł Ci do gustu to obserwuj, gdy spodoba mi się Twój chętnie zrobię to samo. :)