Witajcie moi Drodzy :)
Specjalnie na dzisiaj przygotowałam dla Was proste, smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu danie. Żywność typu Fast Food obecnie zarówno w Polsce jak i na świecie cieszy się olbrzymią popularnością. Nie jest to jednak ani powód do dumy ani radości. Jakie są skutki spożywania takiej żywności sami wiecie najlepiej ale być może już niedługo poświecę temu oddzielny wpis, tak"ku przestrodze".
Burger, który dla Was przygotowałam nie mam nic wspólnego z tym który kupujemy w znanych sieciach z żywnością tego typu. Na dodatek jest to burger wegetariański.
Składniki (u mnie wyszły 4 porcje)
puszka czerwonej fasoli
1/2 cebuli
ząbek czosnku
sól, przyprawy
około 2 łyżki bułki tartej
łyżka oliwy z oliwek
rozszponka
pomidor
cebulka
musztarda ziołowa
Po wyjęciu z puszki, fasolę dobrze opłukać. Czosnek i cebulę posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Fasolkę, cebulę i czosnek zblendować. Dodać sól i przyprawy, tak żeby zimna masa miała wyrazisty smak po spróbowaniu, na gorąco smak będzie inny. Uformować burgery, sypiąc na ręce bułkę tartą. Dodać kilka kropel oliwy z oliwek, przysmażyć. Warzywa oraz rodzaj pieczywa zostawiam wg Waszego uznania i upodobań.
Podoba mi się pomysł na wykorzystanie fasoli. Chętnie spróbuję:)
OdpowiedzUsuńserdecznie polecam:)
UsuńMam kumpele wegankę i opowiada mi tyle ciekawych rzeczy o jedzeniu wege - chętnie wypróbuję przepis:)
OdpowiedzUsuńJestem na tak! wygląda świetnie.
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuńMniam;-) Wygląda mega smacznie;-)
OdpowiedzUsuńz chęcią bym zjadła :))
OdpowiedzUsuńMimo, że jestem typowym mięsożercą, to ten burger wygląda tak apetycznie, że chętnie bym go zjadła :D
OdpowiedzUsuńObserwuję :)
uwielbiam takie burgery :)
OdpowiedzUsuńWege też może być pyszne!
OdpowiedzUsuń