marca 15, 2016

Wtorkowe śniadania: jaglanka z kokosem i jabłkiem




Jaglanka z wiórkami kokosowymi i jabłkiem
* 40 g kaszy jaglanej
* 100 ml mleka
* 150 ml wody
* szczypta soli
* 3 łyżki miodu (u mnie miód z mniszka)
* 1/3 łyżeczki cynamonu
* 1 łyżka wiórków kokosowych
* 1/2 małego jabłka

Kaszę jaglaną gotujemy z mlekiem, wodą, szczyptą soli. Czekamy kilka minut na całkowite wchłonięcie. 
Do rondelka dodajemy: wiórki, miód i cynamon. Wszystkie składniki mieszamy razem z kaszą i przelewamy do naczynia żaroodpornego bądź ceramicznego.
Jabłka kroimy w cienkie paseczki i układamy na wierzchu kaszy. 
Całość pieczemy 30 minut w temperaturze 180 st. :)

To śniadanie wymaga od nas poświęcenia więcej uwagi i czasu, ale zapewniam Was, że warto :-)

5 komentarzy:

  1. mmmm same pyszności idealne na śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smakowicie. Ja ostatnio rano lecę na kanapkach:/

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie dzisiaj domowa granola, ale takie jaglanki uwielbiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawe połączenie! Będę musiała wypróbować tego przepisu. :*

    OdpowiedzUsuń
  5. Robiłam sobie kiedyś jaglanke ale nie zapiekaną muszę tej sprówać! obserwuej!

    OdpowiedzUsuń

Pięknie dziękuję za każdy komentarz ♥
Jeśli mój blog przypadł Ci do gustu to obserwuj, gdy spodoba mi się Twój chętnie zrobię to samo. :)

Copyright © 2014 Zabiegany dietetyk , Blogger