Jaglanka z wiórkami kokosowymi i jabłkiem
* 40 g kaszy jaglanej
* 100 ml mleka
* 150 ml wody
* szczypta soli
* 3 łyżki miodu (u mnie miód z mniszka)
* 1/3 łyżeczki cynamonu
* 1 łyżka wiórków kokosowych
* 1/2 małego jabłka
Kaszę jaglaną gotujemy z mlekiem, wodą, szczyptą soli. Czekamy kilka minut na całkowite wchłonięcie.
Do rondelka dodajemy: wiórki, miód i cynamon. Wszystkie składniki mieszamy razem z kaszą i przelewamy do naczynia żaroodpornego bądź ceramicznego.
Jabłka kroimy w cienkie paseczki i układamy na wierzchu kaszy.
Całość pieczemy 30 minut w temperaturze 180 st. :)
* 40 g kaszy jaglanej
* 100 ml mleka
* 150 ml wody
* szczypta soli
* 3 łyżki miodu (u mnie miód z mniszka)
* 1/3 łyżeczki cynamonu
* 1 łyżka wiórków kokosowych
* 1/2 małego jabłka
Kaszę jaglaną gotujemy z mlekiem, wodą, szczyptą soli. Czekamy kilka minut na całkowite wchłonięcie.
Do rondelka dodajemy: wiórki, miód i cynamon. Wszystkie składniki mieszamy razem z kaszą i przelewamy do naczynia żaroodpornego bądź ceramicznego.
Jabłka kroimy w cienkie paseczki i układamy na wierzchu kaszy.
Całość pieczemy 30 minut w temperaturze 180 st. :)
To śniadanie wymaga od nas poświęcenia więcej uwagi i czasu, ale zapewniam Was, że warto :-)
mmmm same pyszności idealne na śniadanko :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie. Ja ostatnio rano lecę na kanapkach:/
OdpowiedzUsuńU mnie dzisiaj domowa granola, ale takie jaglanki uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie! Będę musiała wypróbować tego przepisu. :*
OdpowiedzUsuńRobiłam sobie kiedyś jaglanke ale nie zapiekaną muszę tej sprówać! obserwuej!
OdpowiedzUsuń