kwietnia 04, 2016

Wtorkowe śniadania: Wiosenny serek wiejski

Na zdrowe odżywianie i zmianę stylu życia nigdy nie jest za późno. Dzisiaj kolejna odsłona wtorkowych śniadań: tym razem w roli głównej serek wiejski.
To naturalny, nisko przetworzony produkt o wysokiej wartości odżywczej. Posiada łatwo przyswajalne białko i nie zawiera dużej ilości tłuszczy.


Wiosenny serek wiejski
1 opakowanie serka wiejskiego 150g
1/4 awokado 
kilka różyczek brokuła
ziarna słonecznika
ziarna sezamu
przyprawy do smaku

Do oddzielnej miseczki przekładamy serek wiejski, awokado kroimy w kostkę. Ugotowane różyczki brokuła siekamy na mniejsze części. Dodajemy ziarna i przyprawy, całość mieszamy. Polecam z dobrą pełnoziarnistą bułką:)



6 komentarzy:

  1. O! Nigdy nie dodawałam do serka wiejskiego brokuła! Musze wypróbować:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam serek wiejski, choć niemal zawsze jem go na słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wtorkowe śniadanie wygląda apetycznie. Dużo zdrowia i wytrwałości w dążeniach !

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawa jestem jak smakują brokuły z serkiem wiejskim, zazwyczaj jem go na słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda smakowicie :) Zapiszę sobie ten przepis :)
    Pozdrawiam serdecznie, mój blog/KLIK :))

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale fajnie ci się to skomponowało kolorystycznie :)

    OdpowiedzUsuń

Pięknie dziękuję za każdy komentarz ♥
Jeśli mój blog przypadł Ci do gustu to obserwuj, gdy spodoba mi się Twój chętnie zrobię to samo. :)

Copyright © 2014 Zabiegany dietetyk , Blogger